Archive for the ‘Family’ Category

adam’s bday bash

08/06/2009

Sabtu baru-baru ni kami telah mengadakan sambutan bday adam secara kecil-kecilan. kebetulan my family semua ada, ditambah dgn kehadiran pakcik & makcik 3 keluarga yg dtg menziarah dari kuantan, acu & family dari enstek & my cuz yg ada kat KL. so majlis ni jadi meriah sgt. esp dgn kehadiran jiran baru (thanks khaty & family), kawan2 aku & hubby (thanks icha & family yg dtg all the way dr gombak). tqvm korg!! yg mana tak dpt dtg sbb byk kenduri 🙂 pun thanks for the thots..  

my dear birthday boy

my dear birthday boy

aku tempah kek yg special for adam – Elmo cake! wlpun ada cacat skit pasal tereksiden masa pickup (heheh..kesilapan teknikal) but it still cantik dan sedap sgt (choc moist cake + choc ganache). thanks sis su for the cake (i got this one from bloghop). worth it!   

cute tak??

cute tak??

happy birthday cuppies

happy birthday cuppies

juadahnya? ada satay, lontong, sandwich telur, nuggets, bihun goreng & pudding cocktail (thank u tok mama yg susah payah utk semuanya). tak lupa cupcakes cute yg di order oleh makngah adam & beverages yg telah di sponsor..hihi 

antara juadah yg disediakan

antara juadah yg disediakan

 

akhir sekali many2 thanks for the gifts..adam sampai tak nak tido sbb nak main semuanya..tak larat eden nak mengemas! 

adam dah comot main kek!

we love adam so much!

makde pipah, adreen & mak nyah

makde pipah, adreen & mak nyah

Icha, lokman, iman & rayyan (cute sgt!)

Icha, lokman, iman & rayyan (cute sgt!)

tak lupa juga..goodie bag. heheh

tak lupa juga..goodie bag. heheh

 

::selamat hari guru::

19/05/2009

(a backdated entry)

Selamat Hari Guru buat semua cikgu-cikgu di seluruh dunia..terutama sekali buat cikgu-cikgu di Tadika Islam Pekan, SKSM, SRKA, SMKATAHAP, SEMSAS & UTM yang telah banyak berjasa mendidik & membimbing aku selama ini. InsyaAllah, jasa cikgu-cikgu semua takkan aku lupakan sehingga ke akhir hayat.

p/s: selamat hari guru juga buat cikgu padel, cikgu farid & ustazah bazilah my dear cousins, babah, engah, mak teh, mak cik, mak andak my dear pak sedara & mak sedara, lecturer zilla, lecturer mast, cikgu anoi, cikgu adda, cikgu ilah my dear friends & ramai lagi yg tak dpt disebutkan namanya di sini..u olls mmg rock babeh!!

 

Alhamdulillah..

14/05/2009

Alhamdulillah..mama cakap lepas doktor masukkan air, kakak dah ok sikit.  dah boleh angkat tangan lambai2 mama & abah. skrg dh masuk wad biasa. terima kasih atas doa semua..hanya Allah yg dpt membalasnya.

pipah sakit lagi

13/05/2009

otw ke ofis pagi tadi abah sms “pg ni kakak sakit. skrg ada kt kecemasan.. doa lah..”

sampai je ofis terus call abah. abah kata pipah kena semula sakit lama dia. seingat aku dh bertahun-tahun tak kena. tambah pulak sejak kebelakangan ni dia selalu demam. abah & mama tak kasi kitorg balik. they will call us for pipah development. sapa2 yg kenal rapat family aku tau how’s pipah a.k.a kakak, my kid sis’s condition. she is not like other 19 yr old girl. her health condition decreasing day by day  makes her body so skinny now. since baby lagi she has to consume about 40 ml of her medicine every single day. thanks to my parents yg sentiasa menjaga pipah sebaik mungkin.

i am so worried about her right now. pls help me pray for her. thank u.