Archive for June, 2009

::sweet 28::

24/06/2009

  

24.06.2009

Happy birthday to me!!!

Thanks Allah for the wonderful 28 years

Always  pray for many many great years to come

…….

p/s: thank you everybody for the lovely thots, thanks papa & adam for the love, hugs and kisses. love u all. 

 

adam’s bday bash

08/06/2009

Sabtu baru-baru ni kami telah mengadakan sambutan bday adam secara kecil-kecilan. kebetulan my family semua ada, ditambah dgn kehadiran pakcik & makcik 3 keluarga yg dtg menziarah dari kuantan, acu & family dari enstek & my cuz yg ada kat KL. so majlis ni jadi meriah sgt. esp dgn kehadiran jiran baru (thanks khaty & family), kawan2 aku & hubby (thanks icha & family yg dtg all the way dr gombak). tqvm korg!! yg mana tak dpt dtg sbb byk kenduri 🙂 pun thanks for the thots..  

my dear birthday boy

my dear birthday boy

aku tempah kek yg special for adam – Elmo cake! wlpun ada cacat skit pasal tereksiden masa pickup (heheh..kesilapan teknikal) but it still cantik dan sedap sgt (choc moist cake + choc ganache). thanks sis su for the cake (i got this one from bloghop). worth it!   

cute tak??

cute tak??

happy birthday cuppies

happy birthday cuppies

juadahnya? ada satay, lontong, sandwich telur, nuggets, bihun goreng & pudding cocktail (thank u tok mama yg susah payah utk semuanya). tak lupa cupcakes cute yg di order oleh makngah adam & beverages yg telah di sponsor..hihi 

antara juadah yg disediakan

antara juadah yg disediakan

 

akhir sekali many2 thanks for the gifts..adam sampai tak nak tido sbb nak main semuanya..tak larat eden nak mengemas! 

adam dah comot main kek!

we love adam so much!

makde pipah, adreen & mak nyah

makde pipah, adreen & mak nyah

Icha, lokman, iman & rayyan (cute sgt!)

Icha, lokman, iman & rayyan (cute sgt!)

tak lupa juga..goodie bag. heheh

tak lupa juga..goodie bag. heheh

 

adam dah 2 tahun!!!

04/06/2009

Hepi birthday sayang!!

Macam tak percaya je dah 2 tahun aku jadi ibu.. ingat lagi 2 tahun lepas, 4 Jun 2007 , Isnin jam 10.17 pagi aku selamat melahirkan seorang bayi lelaki yang diberi nama Muhammad Adam Bin Firdaus Hakim..bayi comel yg dijangka keluar pada 3 Julai 2007. walaupun keluar ikut tingkap (adam songsang+premature) alhamdulillah adam sihat dgn berat lahir 2.5 kg..

kehadiran adam banyak mengubah hidup kami..tak tahu nak gambarkan berapa banyak kasih sayang dan kegembiraan yg adam bawa dlm family ni..terlalu banyak! thank u sayang..aku bersyukur ke hadrat Allah SWT dengan pemberian-Nya yg tak ternilai ini..juga segala rezeki yang telah dikurniakan kpd kami selama ini.

ibu dan papa sentiasa berdoa yg terbaik buat adam. seperti yg ibu doakan setiap hari:

Ya Allah Ya Tuhanku..peliharalah anakku Muhammad Adam dan sembuhkanlah segala penyakit. sesungguhnya Engkau Maha Penyembuh dan tiada sembuhan melainkan dengan penawar-Mu Ya Allah. Jadikanlah anak aku ini sihat, sempurna, cerdik, berilmu, berakal, bijak serta beramal soleh. Elokkanlah perangainya, fasihkanlah lidahnya dan merdukanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.Kurniakanlah kami anak yang soleh dan solehah, sihat dan sempurna..sesungguhnya Engkau Maha mendengar permohonanku. Amin Ya Rabbal A’lamin.

tiba-tiba rasa sebak..sesungguhnya aku terlalu bersyukur. selamat hari lahir sayang..

 

Adam Day 1

Adam Day 1

 

Adam 3 Months

Adam 3 Months

 

Adam 1 Year

Adam 1 Year

 

Adam 1 Year & 6 Months

Adam 1 Year & 6 Months

 

and he is 2 today..alhamdulillah.

Adam 2 Years Old

Adam 2 Years Old

ibu & papa love u so much dear..