::Azam 2009::

Welcome 2009! Sayang rasanya nak meninggalkan 2008. Lots of good things happened. Syukur kepada Allah atas segala rezeki yang telah dianugerahkan.

Antara yg telah dicapai 2008

  • Alhamdullillah aku telah berjaya menjawat post tetap setelah setahun lebih menjadi contract staff di salah sebuah gov agency (Allah itu Maha Pemurah & Maha Penyayang)
  • Dapat kereta idaman ~ hadiah dari my dear husband for our 2nd Anniversary..thank you abang! love u so much much! (katanya itu adalah hadiah anniversary utk 9 tahun berturut2..huhu)
  • Dapat jadi aunty..hihi for my 1st anak sedara ~ Adreen Iskandar
  • Dapat beli rumah ~ walaupun tak sempat nak duduk hujung tahun ni atas beberapa hal yg tak dapat dielakkan. 
  • and soo many more..

Plans for 2009

  • be a better hamba Allah (nak tingkatkan amal ibadah..Ampunkan dosa2 aku kerana lalai dengan perintahmu Ya Allah!)
  • be a better daughter/DIL (nak kena tambah frekuensi balik ke kampung dan menelefon)
  • be a better wife (nak kurangkan/buang sikap degil yg amat itu dan nak belajar masak sedap2..hihi)
  • be a better mother to adam ~ i wish i could see him growing every second and feeding him every meal
  • be a better employee ~ wake up earlier and reach at the office earlier/on-time (the hardest thing in the world). pray hard!
  • move to our new home sweet home..AND
  • get adam one little brother/sister! hihi..InsyaAllah.
Advertisements

12 Responses to “::Azam 2009::”

  1. amisah Says:

    ko pun susah nak sampai off on time eh?
    ni penyakit mana jangkit kat kita ni ek? hohohohoho…..
    berusahalah!

  2. Nisa Says:

    penyakit ape pun xtau..tapi rasanya mmg berjangkit..hihi
    tiap bulan punchcard mmg merah lebih 3 kali. nasib baik bos baik. sign gak. bangun awal pun pegi lmbt jugak..dgn anak lagi (ececeeh..alasan.hihi). aku selalu tido lewat kot. adam pkl 12 pun tak tido lagi.

  3. nieda Says:

    aku suke part azam 2009 yg last skali…yg tu kalu dh deliver ko bgtau aku ye…

  4. Nisa Says:

    hihihi..no problem nieda. tolong2 la doakan ye!

  5. nieda Says:

    huhh..semangat waja btl ko nk ngandung ye.. aku still fobia utk beranak lg…huhuhu…Ya Allah kuatkn la semangat aku…heee

  6. Nisa Says:

    hihi..semangat ni..tak kisahla kalo deliver next year pun..cuma aim nak pregnant dlm tahun ni gak..sebab rasanya adam dah bleh ada adik kot.hihi. umur kita pun dah meningkatkan..

  7. nieda Says:

    emm..bgus2..kalu adam xmanja sgt ok la ade adik..ko pn dh stabil.. aku blm stabil..xtau mana arah tuju lg ni..better sorg dulu wpn umur aku ujung thn ni mningkat +1.. kalu x nnti yg jd mangsa mak aku la.. kena jaga cucu..hehehe…

  8. Nisa Says:

    stabil tak stabil mana la..cukup2 je. 2 bln lagi nak kena bayar rumah plak.. takpe..anak tu kan rezeki..hiihi

  9. nieda Says:

    ko beli umh kt mana?? nnti kalu aku g jln2 kl leh aku singgah2 umh ko.. aku ni xtau posting kt mana..so bt thn ni blm ade perancangan utk +ahli psatuan..rindu la nk jmpa ko..adam pn aku xpnh tgk lg..

  10. Nisa Says:

    apsal nak posting2 plak? jadi cikgu eh? aku beli umah kat Putra Nilai. alaa tempat org shopping2 kain tu..datangla bila2..aku pindah paling awal pun Mac kot..InsyaAllah.

  11. nieda Says:

    huhh..cikgu?? xde makne..ade anak murid gile dpt cikgu mcm aku..cukp la aku ajar anak aku je..aku last duty kt office lama ni 4/2.. tkr angin la plok..

  12. Nisa Says:

    ye ke?? pasni keje mana lak? kalo free2 tu datangla jln2 sini..boleh gak ko tengok adam..aku pun boleh tgk bani. aku dh jarang balik kuantan sbb mak aku selalu dtg sini tengok cucu2 dia + shopping..heheh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: