Archive for December, 2008

Salam Maal Hijrah

30/12/2008

Assalamualaikum.

Selamat Tahun Baru 1430 Hijrah buat semua umat Islam di dunia.  Semoga segala amalan kita dunia & akhirat (terutamanya)  menjadi lebih baik dari tahun sebelumnya & dosa-dosa kita semua diampunkan Allah SWT..Amin.

::Cuti-Cuti Malaysia::

30/12/2008

Cuti datang lagi! biasala hujung2 tahun ni bagi perabih cuti mana patut..hihi. kebetulan bersambung2 plak dgn cuti Krismas & Awal Muharram. yang bestnya lagi papa adam baru dapat year end bonus. tu yg panjang je langkah masing2 (aku pun tumpang sekaki..hihi)

Asalnya planning nak ke Terengganu or Penang. tapi bila bincang2 balik akhirnya kami ke Perak..hihi. balik rumah parent mertua i ler..sebab my SIL nak kawin end of Jan ’09. so, nak le tengok2 apa yg boleh kami tolong..dah la balik jarang2 sekali, kan?

Kami pun dapat jalan2 Perak & paling best dapat berjalan2 ke Cameron Highlands! walaupun hanya balik hari sbb hotel dh full booked, we had a wonderful time together2. my MIL siap masak macam2 juadah utk kitorg. rasa cam best sangat sebab dapat bermesra2 dgn family mertua..bila la lagi agaknya dapat jalan2 camni..huhu

Enjoy the pictures!

1. The Royal Town – Kuala Kangsar 

Masjid Ubuddiyyah

Masjid Ubuddiyyah

Muzium Di Raja Perak

Muzium Di Raja Perak

papa & adam depan muzium

papa & adam depan muzium

shopping labu sayong

shopping labu sayong

2. Cameron Highlands

kini kami datang bertiga

dulu hanya berdua::kini kami datang bertiga

minus nur & zaim (and me - the photographer)

our family :: minus abg long, nur & zaim (and me - the photographer)

our favorite strawberry tea

our favorite strawberry tea

shopping bunga, sayur & strawberry

shopping bunga, sayur & strawberry

makan time..nyum nyum

makan time..nyum nyum

  p/s: papa dah janji after this pegi jalan2 Kelantan & Terengganu dan kalo boleh nak ajak family kuantan pulak.. yahuu!! 

Happy Anniversary

23/12/2008

 

Happy 1st Anniversary to my dear sister and her beloved husband,

Dilla & Azrin (22/12/2008).

::lovebirds::

May your hearts always be filled with love, joy & happiness..

::Walimatulurus::

23/12/2008

 

Semalam (21/12/2008 ) aku telah berjaya memenuhi undangan salah seorang kawan baik, Norzamzila Mustafa & suaminya yang telah selamat diijabkabulkan pada 20/12/2008 di Kuala Lipis.

Walaupun sampai agak lewat aku sempat bergather2 selama sejam dengan member2 ex-utm:  Ayu, Zue, Czah & Nazirah yg sama2 memeriahkan majlis.

sama cantik sama padan

zilla & suami::sama cantik sama padan

 Selamat Pengantin Baru diucapkan buat Zilla & Junaidi. Semoga berbahagia ke akhir hayat.

::alahai cantiknya aunty zilla::

tokoh dh ada..bila la turn anak2 dara ni

tokoh dh ada..bila la turn anak2 dara ni

anak2 dara dan mak2 dara.huuh

anak2 dara dan mak2 dara.huhu

Selamat Pengantin Baru juga buat Suraya & Suami (13/12/08 ) serta Shidi & Isteri (20/12/08 ). Minta maaf banyak2 sebab tak dapat memenuhi undangan. Semoga berbahagia semuanya. 

p/s: papa siap pesan lepas ni taknak pegi kenduri jauh2..huhu..kijam sungguh!

Adam di Hari Raya

19/12/2008

Hari Raya Haji baru2 ni masa balik kampung Adam lah yg paling ceria sebab ramai aunty dgn uncle yg melayan. .Adam enjoy aje..tak kenal penat! Tapi semua org seronok sangat tengok Adam hepi..

Tengoklah gelagat2 Adam:

aduh..pesal bola ni slow je?

aduh..pesal bola ni slow je?

bak bak!! (tom tom bak versi adam)

bak bak!! (tom tom bak versi adam)

ibu..adam dah penat.huhu

penatnya! rehat kejapla.

professional footballer wannabe

professional footballer wannabe

::Hari Raya Kurban::

18/12/2008

Rasanya masih belum terlalu lewat bagi kami sekeluarga untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua umat Islam terutamanya yang telah selamat mengerjakan ibadah Haji. Didoakan semoga dikurniakan Haji Mabrur. 

 Alhamdulillah, tahun ni sekali lagi family belah abah dapat mengerjakan ibadah kurban dengan menyembelih seekor lembu ~ InsyaAllah untuk dijadikan tunggangan di sana kelak. 

antara penonton dlm renyai2 hujan

antara penonton dlm renyai2 hujan

 

pak dik & ustaz sahak sedang menguruskan kurban

pak dik & ustaz sahak sedang menguruskan kurban

 

abah antara yg paling sibuk

abah antara yg paling sibuk

 Kurban  membawa seribu pengertian kepada sesiapa yg menghayatinya. Bagi aku kali ini perasaannya agak berlainan. Terasa sedikit resah melihat hamba Allah yg terpilih itu diikat sementara dikurbankan. Mulanya aku cuba melihat dengan mata sendiri tapi rupanya aku tidak sebegitu tabah..aku hanya dapat melihat dari awal sehingga akhir peristiwa penyembelihan ini disebalik pokok. Anyway.. semuanya berjalan seperti yg telah dirancangkan. Alhamdulillah..  

 

Team Building @ Langkawi – The Best Part

15/12/2008

During the 4 days course, they’ve slotted in the timetable (on the 2nd Dis) a so-called ‘visiting’ session from 8.30am-5.00pm to Cable Car, Beras Terbakar, Telaga Harbour, Makam Mahsuri, Nusantara Gamat, Idaman Suri & Pekan Kuah.

That is the most exciting day to everybody esp women (of course i’m the happiest one) as we’re off from any group activity and we (or me?) spending half of the day at the kitchenware/chocolate paradise. Not to elaborate more, pls see the below pictures for the places i’ve visited. 

nisa & nisa at Telaga Harbour

nisa & nisa at Telaga Harbour

i think this is the 1st & last.huhu)

me + kak sham in the cable car (never stop praying::i think this is the 1st & last.huhu)

me & faz at Gunung Mat Chincang (ye ke? hihi)

me & faz at Gunung Mat Chincang (ye ke? hihi)

can't get enuff souvenirs..hihi (at Beras Terbakar)

can't get enuff souvenirs..hihi (at Beras Terbakar)

my pose at Makam Mahsuri

my pose at Makam Mahsuri

 What i’ve bought?

1. a Corelle dishware set (i’m broke..huhu)

2. souvenirs (for my family & officemates)

3. chocolates (for family & officemates)

4. Pulau Langkawi T-shirts (for mama, sis & myself)

5. kain batik (for my MIL & granny)

6. sarung/pelekat (for my hubby)

7. trolley bag + anyaman bag

8. a blanket (macam kt kl takde..huhu)

9. crystal bowls (for my bestfriend’s wedding)

10. dozens of minyak gamat + balm  (a must! for my family)

11. foods (at pekan rabu)

grabbed at Beras Terbakar

a RM20 cute trolley + bag :: grabbed at Beras Terbakar

sori babe..finish already

chocolate :: sori babe..finished already

What those costed me? about RM1.2 K.  The ‘shiok’ feelings? Priceless. Huhu..I’m broke. Can’t wait for the year end bonus. Now is Malaysia Savings Sale maa!!

my only bag

arrival :: my only bag

 

see..how many bags?

departure :: see..how many bags?

Team Building @ Langkawi – Part I

11/12/2008

Alhamdulillah..aku telahpun selamat pulang dari berkursus di Pulau Langkawi (30 Nov-3 Dis)..ironiknya, actually aku mmg dah lama plan nak ke Langkawi and even dah beli return ticket air asia utk 3 org (aku, hubby + adam). tapi oleh sebab hal2 yg tak dapat dielakkan, terpaksala meng’burn’kan tiket tu begitu saja (dah xde rezeki kan?)..

me & mas at kuala perlis jetty

me & mas at kuala perlis jetty

Tup-tup ada pulak kursus team building di Langkawi dan nama aku telah berjaya disenaraiputihkan..Allah tu kan Maha Penyayang! dapat jugak aku ke Langkawi selepas 13 tahun (the 1st & the last time pegi masa aku 14 thn).

 

aku dan faz - baru tiba di jetty

aku dan faz - baru tiba di jetty

Nama pun team building kan..so adalah sedikit penat. yg lain2 sume enjoy aje..kebanyakannya aktiviti berkumpulan. 1st day lagi dah kena buat bendera, cari nama kumpulan, trademark, motto dsb.

sempat pose masa ice breaking

sempat pose masa ice breaking

Antara aktiviti lain bersukan + senaman pagi, jalan berhalangan (sambil usung belon atas kerusi) treasure hunt, mummy, koyak kertas terpanjang  & bina menara straw tertinggi. yang paling mencabar kena bawa lilin yg menyala ke tepi pantai dan pusing balik ke 1st check point tanpa padam. sapa yg padam kena cari urusetia dan pasang balik lilin. walaupun group kami tak menang tapi kami berjaya dapat extra marks (yg menyamakan kedudukan kami dgn juara) sebab lilin tak padam walaupun sekali. aku mmg tabik kesungguhan ahli group aku walaupun masing2 tangan dah melecur kena api. and fyi, 2 org ahli group aku dah 50’s , seorg 40’s dan 3 org 20’s.

the best group in the universe

the best group in the universe

Malam last kami ada bbq dan persembahan. kami telah diberikan lagu Teman Tapi Mesra so aku cadangkan kami buat ala2  musical comedy dgn aku dan faz telah menjadi  direktornya..huhu. walaupun hanya sempat rehearse 5 minit sebelum persembahan which we are the 1st, kami telah berjaya mendapat hadiah persembahan terbaik..yahuu!! lakonan otai2 tu superb! diorg mmg sporting habis! abg aziz (50’s) dr group aku berjaya dapat anugerah pelakon lelaki terbaik gitu! Tabik utk group aku yg sangat best ittew!!

otw back after a good stress-released course

otw back after a good stress-released course

Secara keseluruhannya bagi aku kursus ni telah berjaya merapatkan hubungan kami terutamanya antara staf sokongan dan professional. Bila bekerjasama semuanya dapat diselesaikan dengan mudah. So, harap relationship sebegini akan terus dikekalkan di ofis. Aminn…

 

p/s: to be continued to part II..