Archive for October, 2008

::Best Friends::

24/10/2008

Dah lama teringin nak gather2 dgn sahabat2 baik yg dah lama tak jumpa..nak kata long lost friend, tak lost pun..semuanya kat lembah klang je..tapi itupun susah nak jumpa..ye la, masing2 ada komitmen.

Alhamdulillah..hujung minggu lepas dapat jumpa semula dgn rakan2 lama..Sabtu lepas masa birthday aiman (last entry) dapat jumpa mas, izan, azah, aweng, kokek, nisa kedah, esah, syu, ujik..mmm..siapa lagi ye (sori dh tak ingat).

small gathering @ ayu's place

small gathering @ ayu's place

Ahadnya pulak dah plan nak raya umah ayu sebab dh lama tak jumpa member aku sorg ni. nak gak tengok baby dia si adam jr. Asalnya ingat takjadi nak pegi sebab takut menyusahkan dia almaklumla dia tgh expecting skrg ni..tapi last2 jadi gak. Yang best tu zue pun join.

geng utm (minus zila & nomie)

geng utm (minus zila & nomie)

Seronok sgt berborak sampai dah nak maghrib baru aku balik..yg best lagi tu ayu jamu kitorg pizza. freshly made..from domino la..hihi. Kalo ada zila and nomie mesti lagi haru biru.. Congratulations to nomie yg dah jadi mummy to little cute baby aisyah karmila (wow..nice name).

both adams were playing together?

adam firdaus & adam hafiz

Adam besar dan adam kecik dpt main sama2 wlpun adam besar (anak aku le tu) not so friendly sebab dia tgh demam. tapi adam kecik (anak ayu) sangat la baik & friendly..mesra alam gitu! senyum aje..ikut sapa la agaknya ye..hihi. Zue pun dah tunjukkan tokoh seorg ibu..hihi..so, bila lagi zue?

zue dah ada tokoh..hihi

zue dah ada tokoh..hihi

Harap-harap dapatla berjumpa selalu macam ni..Lagi ramai korum lagi bagus..boleh gossipping..heheh..banyak cerita boleh kongsi. Best sangat!!

best friends..ever

best friends..ever

p/s: untuk makluman, nama anak aku dan anak ayu sama. Muhammad Adam. Harap maklum.

Advertisements

Aiman’s Birthday Bash

21/10/2008

 

a very cute cake

a very cute cake

Last Saturday we were celebrating mas’s little boy’s birthday at Megakidz Midvalley. It’s a wonderful day as i met my old UTM buddies which i haven’t see for a long time. 

aiman & his hot mama

aiman & his hot mama

 
The best part is all of them are married which most of them already have a baby. The ‘tak best’ part is adam had a fever that day. so, he didn’t want to play & enjoy like other kids.. 
 
the 'bad mood' adam

the 'bad mood' adam

Anyway, we had a wonderful time there with all the kids and mommies. We hope that little cute Aiman will always be happy, healthy and become a good boy. Thanks mas for the invitation!

Adam & Toys

21/10/2008

Last week, papa ajak jejalan Tesco..jalan2 je..Aku ingat nak cari skit barang utk buat pudding custard. Lastly end up dgn toys adam which costed more than RM100. Aiyoh!!

alphabet book

alphabet book

splash & play pool with 50 miniballs

splash & play pool with 50 miniballs

top hits children songs

top hits children songs

vcd kartun favorite adam

vcd kartun favorite adam

Adam as usual seems to ‘terlebih’ enjoy the toys esp the pool sampai tak sempat papa nak set up. hihi
adam pantang jumpa bola

adam pantang jumpa bola

Seronok tengok adam hepi with his new toys..Cuma tak laratnya nak mengemas! Well..biasala. semua dtg dengan package..Main & Kemas!

My 1st Little Nephew

14/10/2008

Alhamdulillah..semalam 13/10/2008 akhirnya my sis selamat melahirkan a 3.2 kg very the ‘putih selepuk’ & cute lil boy @ 3.21 pm. baru kelmarin jumpa dia kat Shah Alam. rupanya mlm tu gak dia admit ward.

baby's favorite part. SLEEPING!!

baby's favorite part. SLEEPING!!

After keje around 5.40 pm aku naik cab from mid valley to PPUM (well..i just know how to drive from my house to midvalley, ok!) kat sana dah ada mama & family dari Kuantan..& also my sis’ friends.

see..cepat je angkat tangan! huhu..

see..cepat je angkat tangan! huhu..

Yg tak berapa best sebab PPUM tak allow anybody to look after patient after visiting hour. kesiannya adik aku ngan baby duk sensorg..pkl 9.30 baru kitorg kuar (wlpun visiting hours tamat @ 8.00pm..huhu)

cutenyee.. geram!

cutenyee.. geram!


Adam on his 1st day @040607..SAMA kan..kan!!

Adam on his 1st day @040607..SAMA kan..kan!!

Huh, tak sabar nak tunggu baby discaj! geram nak picit2 je rasa..huhu. sebijik cam adam masa baru lahir!

Namanya belum boleh announce officially..tungguuu… huh! dah bertambah cucu pakcik mat sah ngan makcik norimah!

p/s: actually i already have 4 anak sedara belah my hubby. this is my very 1st anak sedara from my own sis.

Selamat Hari Raya!

14/10/2008
adam dipaksa bergambar!! huhu..

adam dipaksa bergambar!! huhu..

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin dari kami sekeluarga.

Syawal dah sampai ke hari yg ke-14. Baru harini sempat update. Raya tahun ni aku raya kat rumah MIL di Sitiawan, Perak. Biasala, sampai turn kita kenala ikut..hihi

Macam biasa, aku dah ready dgn pelbagai kuih raya yg ditempah dgn akak2 ofis..banyak betul tahun ni beli kuih raya..ye la, nak bawak balik umah MIL, nak antar skit umah pengasuh adam, & ofcos ler nak bawak balik umah mama aku ngan umah mak (my grandma) kat kampung. rumah aku pun dah jadi mcm booth jualan kuih raya. hihi. tu tak kira pelbagai jenis kerepek yg sempat aku beli masa meetg kat batu pahat haritu. fresh from kilang lagi.

Ahad tghari kitorg dah sampai perak..alhamdulillah, jalan tak jem. Seperti biasa MIL akan prepare macam2 juadah berbuka yg spesel2 (biasala, DIL balik kan..hihi) such as tomyam, keli sambal (wajib ada kalo kitorg balik), yg baru (bagi aku) siput sudu rebus (sedap giler!!). esoknya dia masak lala, sweet & sour ikan bawal dll..huh!! kerja aku makann..je. nasib baik bulan pose.

Adam mengamuk tak puas mandi

Adam mengamuk tak puas mandi

Tahun ni tok mama adam (Kuantan) awal2 dah belikan adam baju melayu. dark blue. baju tu besar sikit tapi takpela..aku oter je tangan ngan kaki seluar dia. Kebetulan plak baju batik (silk+chiffon) yg aku tempah utk nak pakai kat opis pun dh ada dark blue (belum dirasmikan lagi)..just carikan papa readymade baju melayu je.yg bestnya dapat plak exactly mcm baju adam. So, tema kami raya ni dark blue la.

alahai..si comel ni susah nak duduk diam

alahai..si comel ni susah nak duduk diam

adam (yg tak diam) dan atuk perak

adam (yg tak diam) dan atuk perak

As usual, umah MIL akan penuh ngan tetamu dari pagi sampai mlm.bayangkanla, nasi impit, tapai pulut & rendang 3 kg daging boleh habis 1/2 hari je.aku pun tumpg penat sbb tlg basuh pinggan. nasib baik la dulu MIL aku bukak kedai makan, so stock pinggan mangkuk banyak. kalo tak boleh patah tangan. adik ipar aku pon boleh tahan rajin.sampai segan aku dibuatnya sbb dia mmg sgt pantas buat kerja.

adam dah ready nak beraya!

adam dah ready nak beraya!

Raya ke-2 MIL masak nasi tomato. pun laris gak..pukul 6.30 ptg baru kitorg sempat beraya umah sedara2 husband. balik jap smyg maghrib then beraya lagi sampai 10.00pm. huh! penat sehh..takpe la..esoknya dah nak balik kuantan plak.

otw back..tido pun bersongkok.cayalah!!

otw back..tido pun bersongkok.cayalah!!

Waa..panjang nya entry! So, bersambung di episod seterusnya!

Adam Masuk Wad!

07/10/2008
a gift from thaqif's mami

a gift from thaqif

Alkisahnya 2 mggu lepas ada 2 bintik merah kat kaki adam. ingat tak serius sgt. tup2 esoknya dah besar dan bernanah. to make it worst, ptg tu balik keje (Isnin 22/09) dia demam la pulak..after berbuka ibu dan papa bawak adam gi pusrawi. risau la pulakk..dia merengekk aje.

Pediatrician yg slalu check adam, Dr Baizura nak admit adam ke ward sbb dia risau kaki adam makin teruk & dia kata adam kena dapatkan higher dose of antibiotic (yg mana lebih effective kalo masuk ikut saluran darah) dan dia nak monitor adam 2/3 hari.. since dia pun pakar pediatric kat hospital kajang aku request admit adam kat sana je.

Adam's name was wrongly spelled

Adam

Lepas dapat referral letter terus bwk adam pegi emergency hosp kajang. dlm pkl 11.30 jugakla baru masuk wad. adam asyik menangis je lepas masuk jarum kat tangan dia.masa cucuk tak payah cerita la betapa kuatnya dia melalak..cian adam! (tapi yg kelakarnya masa tunggu turn cucuk mulut adam bising membebel sbb ada budak lain menangis..so bila time dia plak melalak nurse & on-call doctors sume gelakkan dia balik…hihi!)

ibu..adam nak keluar!!

ibu..adam nak keluar!!

First night adam duduk isolation room (single room c/w toilet). so selesa jugak la nak tido sbb xde org lain. tgh mlm papa dtg antar baju dan nasi utk sahur… adam punya penangan, asyik nak dukung aje..pukul 4 pagi baru tido, itupun atas bahu. dia asyik tunjuk tangan dia yg ada jarum..cian adam..berbuka hari tu papa bawak kfc & berbuka ngan papa skali.huhu..

2nd night adam dah semakin ok, dan ditukarkan ke wad kanak2 biasa. dia punya seronok sebab kiri kanan sume budak2..riuh mulut dia menegur. siap main baling2 bantal busyuk ngan jiran seblah (thanks ayu, thaqif’s mami yg selalu tlg tengokkan adam time aku smyg).yg beshnye..esoknya adam dah tak demam, kaki adam dah baik dan adam dah boleh discaj. yahuu!! (thanks to all doctors & nurses yg check & rawat adam)

3rd day..adam dah sihat

3rd day..adam dah sihat

 

aksi tido adam

aksi tido adam

Tu la ceritanya..2 mlm kena bersahur di wad ngan adam. cian adam..cian gak papa yg asyik dtg antar makan & tlg jaga adam bila ibu balik mandi..hihi. cayang adam & papa!!

p/s: semoga thaqif pun cepat sembuh!