PENGUMUMAN!!!

23/10/2009

attention uolls!!

please be informed that i have moved to http://mrsfirdaus.blogspot.com from now on. so..feel free to visit my new blog ok!

thank u.

 

-nisafirdaus

Advertisements

salam Ramadhan

22/08/2009

hmm..dah lama betul tak update blog ni. dulu2 boleh post entry kat opis je (time2 ngular) tp skrg tak bleh dah sbb opis baru sgt la strict pasal internet access ni. boleh masuk yg penting2 je. so padan dgn muka aku. hehe. nak update kat umah almaklum la byk sgt constraint nye. ditambah anak jantan yg tgh aktif & notti mmg la payah. sempat bukak email je pun.

actually aku baru je balik dari 3-day course di melaka (3-5 aug)+ 11-day course di PD (10-20 aug). compulsory courses yg very2 interesting esp yg kat PD. insyaAllah i’ll post special entry for that. itu salah satu sbb aku mmg tak sempat nak online. nak bloghop pun tak sempat. sedih, kan?

di kesempatan ini aku nak ucapkan selamat menyambut kehadiran Ramadhan al-mubarakh buat semua umat Islam. marilah kita sama-sama menghayati bulan yg penuh keberkatan ini dgn melakukan amal2 ibadah kepada-Nya. semoga Ramadhan ini kita sentiasa diberkati & dilimpahi rahmat Yang Esa. selamat berpuasa!

p/s: tgh pening memikir apa yg nak dimasak utk sahur. kat dapur just ada sardin + telur + belen sup daging dinner tadi. jgn terlajak sudah! 🙂

to zilla & aweng

08/07/2009

 

Happy birthday both of u, dear friends!!!

Be happy always..

 

congratulations!

08/07/2009

(entry tertangguh)

Congratulations mommy aryan (20.06) & mommy ayril (25.06) for your beautiful & adorable newborns!!!

::sweet 28::

24/06/2009

  

24.06.2009

Happy birthday to me!!!

Thanks Allah for the wonderful 28 years

Always  pray for many many great years to come

…….

p/s: thank you everybody for the lovely thots, thanks papa & adam for the love, hugs and kisses. love u all. 

 

adam’s bday bash

08/06/2009

Sabtu baru-baru ni kami telah mengadakan sambutan bday adam secara kecil-kecilan. kebetulan my family semua ada, ditambah dgn kehadiran pakcik & makcik 3 keluarga yg dtg menziarah dari kuantan, acu & family dari enstek & my cuz yg ada kat KL. so majlis ni jadi meriah sgt. esp dgn kehadiran jiran baru (thanks khaty & family), kawan2 aku & hubby (thanks icha & family yg dtg all the way dr gombak). tqvm korg!! yg mana tak dpt dtg sbb byk kenduri 🙂 pun thanks for the thots..  

my dear birthday boy

my dear birthday boy

aku tempah kek yg special for adam – Elmo cake! wlpun ada cacat skit pasal tereksiden masa pickup (heheh..kesilapan teknikal) but it still cantik dan sedap sgt (choc moist cake + choc ganache). thanks sis su for the cake (i got this one from bloghop). worth it!   

cute tak??

cute tak??

happy birthday cuppies

happy birthday cuppies

juadahnya? ada satay, lontong, sandwich telur, nuggets, bihun goreng & pudding cocktail (thank u tok mama yg susah payah utk semuanya). tak lupa cupcakes cute yg di order oleh makngah adam & beverages yg telah di sponsor..hihi 

antara juadah yg disediakan

antara juadah yg disediakan

 

akhir sekali many2 thanks for the gifts..adam sampai tak nak tido sbb nak main semuanya..tak larat eden nak mengemas! 

adam dah comot main kek!

we love adam so much!

makde pipah, adreen & mak nyah

makde pipah, adreen & mak nyah

Icha, lokman, iman & rayyan (cute sgt!)

Icha, lokman, iman & rayyan (cute sgt!)

tak lupa juga..goodie bag. heheh

tak lupa juga..goodie bag. heheh

 

adam dah 2 tahun!!!

04/06/2009

Hepi birthday sayang!!

Macam tak percaya je dah 2 tahun aku jadi ibu.. ingat lagi 2 tahun lepas, 4 Jun 2007 , Isnin jam 10.17 pagi aku selamat melahirkan seorang bayi lelaki yang diberi nama Muhammad Adam Bin Firdaus Hakim..bayi comel yg dijangka keluar pada 3 Julai 2007. walaupun keluar ikut tingkap (adam songsang+premature) alhamdulillah adam sihat dgn berat lahir 2.5 kg..

kehadiran adam banyak mengubah hidup kami..tak tahu nak gambarkan berapa banyak kasih sayang dan kegembiraan yg adam bawa dlm family ni..terlalu banyak! thank u sayang..aku bersyukur ke hadrat Allah SWT dengan pemberian-Nya yg tak ternilai ini..juga segala rezeki yang telah dikurniakan kpd kami selama ini.

ibu dan papa sentiasa berdoa yg terbaik buat adam. seperti yg ibu doakan setiap hari:

Ya Allah Ya Tuhanku..peliharalah anakku Muhammad Adam dan sembuhkanlah segala penyakit. sesungguhnya Engkau Maha Penyembuh dan tiada sembuhan melainkan dengan penawar-Mu Ya Allah. Jadikanlah anak aku ini sihat, sempurna, cerdik, berilmu, berakal, bijak serta beramal soleh. Elokkanlah perangainya, fasihkanlah lidahnya dan merdukanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.Kurniakanlah kami anak yang soleh dan solehah, sihat dan sempurna..sesungguhnya Engkau Maha mendengar permohonanku. Amin Ya Rabbal A’lamin.

tiba-tiba rasa sebak..sesungguhnya aku terlalu bersyukur. selamat hari lahir sayang..

 

Adam Day 1

Adam Day 1

 

Adam 3 Months

Adam 3 Months

 

Adam 1 Year

Adam 1 Year

 

Adam 1 Year & 6 Months

Adam 1 Year & 6 Months

 

and he is 2 today..alhamdulillah.

Adam 2 Years Old

Adam 2 Years Old

ibu & papa love u so much dear..

 

 

::selamat hari guru::

19/05/2009

(a backdated entry)

Selamat Hari Guru buat semua cikgu-cikgu di seluruh dunia..terutama sekali buat cikgu-cikgu di Tadika Islam Pekan, SKSM, SRKA, SMKATAHAP, SEMSAS & UTM yang telah banyak berjasa mendidik & membimbing aku selama ini. InsyaAllah, jasa cikgu-cikgu semua takkan aku lupakan sehingga ke akhir hayat.

p/s: selamat hari guru juga buat cikgu padel, cikgu farid & ustazah bazilah my dear cousins, babah, engah, mak teh, mak cik, mak andak my dear pak sedara & mak sedara, lecturer zilla, lecturer mast, cikgu anoi, cikgu adda, cikgu ilah my dear friends & ramai lagi yg tak dpt disebutkan namanya di sini..u olls mmg rock babeh!!

 

Alhamdulillah..

14/05/2009

Alhamdulillah..mama cakap lepas doktor masukkan air, kakak dah ok sikit.  dah boleh angkat tangan lambai2 mama & abah. skrg dh masuk wad biasa. terima kasih atas doa semua..hanya Allah yg dpt membalasnya.

pipah sakit lagi

13/05/2009

otw ke ofis pagi tadi abah sms “pg ni kakak sakit. skrg ada kt kecemasan.. doa lah..”

sampai je ofis terus call abah. abah kata pipah kena semula sakit lama dia. seingat aku dh bertahun-tahun tak kena. tambah pulak sejak kebelakangan ni dia selalu demam. abah & mama tak kasi kitorg balik. they will call us for pipah development. sapa2 yg kenal rapat family aku tau how’s pipah a.k.a kakak, my kid sis’s condition. she is not like other 19 yr old girl. her health condition decreasing day by day  makes her body so skinny now. since baby lagi she has to consume about 40 ml of her medicine every single day. thanks to my parents yg sentiasa menjaga pipah sebaik mungkin.

i am so worried about her right now. pls help me pray for her. thank u.